Anàlisis d’una App (WhatsApp)

Anàlisi d’una App (Individual)
Aquesta activitat té com a objectiu que investiguis quines són les característiques de l’aplicació “Whatsapp” que han fet possible el seu èxit.

Et proposem algunes preguntes que poden ajudar-te en la teva anàlisi:
Whatsapp
– A quin problema inicial dels usuaris potencials dóna solució?

El problema que soluciona el WhatsApp és que permet a les persones comunicar-nos a distancia i amb rapidesa. Podem parlar amb les persones.

– Quina és la seva idea/funcionalitat principal?

La comunicació, sense necessitat que les persones estiguem cara a cara, entre les persones a partir del text o un missatge de veu.

– Quina/es tasca/ques facilita?

Les tasques que facilita són diverses com: la comunicació entre les persones, ens permet enviar fotos o vídeos, compartir contactes, crear grups per parlar amb més d’una persona a l’hora, pots trucar a partir del WhatsApp, també podem utilitzar-lo per enviar missatges de veu…

– A quins usuaris/usuàries va dirigit?

Va dirigit a persones que tinguin el mòbil disponible, que ho sàpiga servi, que tingui una tarifa que li permeti tenir Wifi per poder utilitzar-lo.

– És fàcil de fer servir? En tots els dispositius mòbils o té limitacions?

Si que és fàcil de servir, ja que no és molt complicat d’utilitzar-lo. Però té algunes limitacions com per exemple que si no hi ha internet no es pot utilitzar-lo.

– És fàcil d’obtenir?

Si que és fàcil d’obtenir, ja que tu vas al lloc on es descarreguen les aplicacions i poses WhatsApp i cliques descarrega i ja el tens.
El WhatsApp no està disponible per a tots els mòbils, està disponible en mòbils “actuals”. Els mòbils d’abans només uns pocs

– Es requereixen coneixements especials per al seu ús?

No es requereixen coneixements molt especials per fer-lo servir per lo més bàsic. Però si que és necessiten per si vols fer-lo servir al màxim amb totes les seves opcions ja que en té moltes i a vegades no les sabem fer servir.

– Cerca i compara amb altres apps de les mateixes característiques.

TELEGRAM I WHATSAPP
Telegram ofereix xats amb xifrat end-to-end, és a dir, que els missatges mai passen pels servidors de Telegram en canvi a WhatsApp passen per els servidors. Per lo que he pogut mirar avui en dia hi ha moltes persones que prefereixen el telegram en comptes del WhatsApp.


– Què en penses de la seva interfície?

Si que m’agrada la interfície del WhatsApp, un cop que has entrat et surten directament els teus contactes i les conversacions més recents i això trobo que està bé ja que així no tens que perdre temps buscant els teus contactes.

Un cop hagis finalitzat la tasca, has de seguir els següents passos:

1. Guarda l’arxiu amb l’anàlisi feta a la carpeta del teu Drive personal amb el nom analisiapp_cognom (la carpeta del teu Drive s’ha d’anomenar informatica_cognom ja l’hauràs creada en el tema Les eines Google)

2. Comparteix el document amb el teu professor/a. Recorda que els documents i tasques en general que comparteixis amb el professorat s’han de compartir en el format “ poder comentar”, per tal de possibilitar que el professorat pugui fer-te comentaris i/o correccions.

3. Envia l’enllaç del teu document com a tasca al teu professor/a

Deja un comentario